Mat Gebu Antique Corner

Thursday, September 10, 2009

BEAUTIFUL STORY FROM "ENGLAND".....

Salam pagi Khamis untuk semua umat manusia, tengah buat apa tu...Sebenarnyakan, mat malas nak masukkan n3 pasal tea set terbaru yang mat ada ni, bukan apa takut lah pandangan serong dari setengah2 manusia yang memang memiliki hati yang begitu "serong" dan suka bertanggapan lain dari maksud sebenar. Jadi kita terpaksalah berhati2. Pada hari Selasa lepas mat terima bungkusan dari poslaju..dan memang dah agak apa isi kandungannya (sebab mak FA dan bagi tau awal2).. Tak lain tak bukan, tea set "Royal Albert" siri "Prairie Rose". Mat beli dari "FA" yang menjalankan perniagaan pinggan mangkuk exclusif ini, kalau u all nak cuci mata ke, atau ada niat nak melabur for future investment, boleh lah melawat blog Beautiful Pottery...harga, berpatutan (setandinglah dengan kualiti)....Bak kata orang tua2, ada rupa ada harga....

Bukan nak puji produk luar, tapi cuba tengok teko tu, cukup anggun, 100 tahun akan datang pun masih nampak up to date, lagi satu mereka ni kalau buat apa2 kualiti tu penting (maklumlah bekas penjajah!!). Walapun ada dah produk2 tempatan yang meniru gaya potongan yang sama, tapi yang asli tetap ada "kewibawaannya"....(bukan lah nak kata produk tempatan ni "kokak", sat lagi sampai pulak surat saman kat peti pos aku!!!...)



Set ni datang dengan 1 teapot saiz besar (very sexy u, cutting punggung dia!), 6 set cawan (termasuk piring dia), 6 piring kuih, 1 pinggan besar, 1 sugar bowl dan 1 creamer jug. Tapi kan, mat memang mengaku lah, kepuasannya memang lain, apa orang nak kata, pedulikan, setengah2 kata, kalau mati pun tinggal jugak!! (ala2 perli)...Memang lah, kalau kita mati, semuanya tinggal, tatau lah kalau ada yang ikut"mazhab' ayah pin, yang boleh angkut set2 macam ni masuk kubur sama...choyyy!!!!!.. Sebelum tu mat nak ucapkan ribuan terima kasih juga pada "kak mimi" (bonda FA), yang begitu ramah melayan karenah ku ini......Ok semua, cuci mata yeaaa......byeee, i lap u all!!!

14 comments:

ain said...

waduh cik matttttt!!! memangggg cantikkk!!! sy pun turut sama tergoda!!!

zie said...

salam mat...nampak kat maya pun dah cantik apa tah lagi kalo depan mata mau ternganga mulut tak terkata...tapi mmg cantik lah ..i like it

casa'oma bakery a.k.a casaomaantique said...

salam mat...amboiiiiii...canteeeeekkknyeeeeerrrrr...kalo akak dapat nie mat tidur ku peluk teko....makan ku dakap teko...mandi ku guna teko...heee..hee...boleh ker? memang cun gilerr ler mat...

Button Planet said...

Amboi Che Mat....apa budak2 skrg cakap? Lawa Gilerrrrr.....

Sila lah tunjuk sikit lemari antik yg mana Mat nak bubuh set ni... lemari pun kena sama standard dgn pinggan mangkuk ye tak?

Saya tak dapat bayangkan betapa besorr dan luasnya rumah Mat...dan berapa banyak lemari lemari antik yg Che Mat ada nak letak semua koleksi Che Mat...

bravo....

Azzah8

MrsNor said...

uhhh mat cantiknyaaaaa terbeliak mata akak...tak per kita buat n3 utk puas hatikan kita sendiri, kalau ada manusia yg berpandangan serong tu, maknannya hati dia memang serong. Yg penting niat kita iklas. Tapi mat set ni cun lerr..bila lagi nak grap cik albert kaler biru tu mat???

Salmi said...

salaam mat, sungguh cantikkk..

rossana said...

ooo...ghupenye dia yg sambor...
mat...really2 cantik...tatau nk kata apa...tk leh bygkan kalau tgk life...akak just ada tissue bunga camni...wat decoupage...

fitty's pinky rose cottage said...

salam cik mat..

wahhhh.. cantek lah set RA ni.. bleh pakai raya.. :-) welp, you really got a great bargain for this set! worth buying.. congrats! saya pun minat RA gak.. but pattern bunga lain.. am hoping to get one or two sets for myself.. hehehe..

selamat berpuasa!

Amy Nujaimy said...

salam cik mat....

mmg mabeles..... bila dah depan mata.... suasana n feel dia pun mmg lain... hehehe.....

Welly said...

salam Cik adik Mat...

Memang tak salah RA nie masuk rumah Mat..., da lah RA tu memang cantik di bela oleh pangeran antik ..jadi memang Dahsyaaat..akak tengok..., jelesss sekali..,
Akak tengah hayal nie Mat..cantik sekali memang pilihan yg tepat sekali...apapun tahniah yer Mat sebab Mat selalu jer dapat benda yg cantik....tq & selamat berpuasa...

kak ina kl said...

wah mat..tak sangka banyak betul kamu dpt dari nuffnang tu..dah memang rezeki kamu...

barang akak tu camna..tak kisah ke simpan dulu..

akak cadanglah klu puan siti delima singgah umah kamu hari raya nanti..kamu kirim kat dia ...tu pun kalau dia gi umah kamulah...

nanti akak masukkan duit..

beautiful pottery said...

Salam pakcik Mat,memang seksi teko tu pakcik mat..terima kasih sudi membeli dari Fa..tq tq tq..hehehe.. kimsalam kat nenek Fa ituu..sayang nekkk..

Monaliza said...

Salam matt... tantiknya ra tu...memang class gitu..

nekPP said...

CMG tido dah lena lummm..ahaks..yg dipinang dah ada depan mata!!!

seksi..dan mengacam cik mat!!! iLikeeeee...