Mat Gebu Antique Corner

Thursday, August 20, 2009

SET MAPLE MENAWAN....

As'laikum semua, selamat petang....Ok hari ni kita cuci mata dengan set "maple" made in China (ada lagi satu set maple "Oriental Ceramics" tu, tapi set "OC" mat panggil "grape vine")..Menarik tau set ni walau pun ringkas dan tak semeriah set2 yang berbunga rose, tapi ia tetap ada keunikkan dan kelainannya tersendiri. Paling mat suka lingkaran dedaun maple pada cawan mulut jahat tu...elok je teratur dengan rona oren kecoklatan, ala2 dah sampai musim luruh gitu.


Teko ni pulak mat dapat dari "tasha", aweks antik yang femes di alam maya ni, kira macam2 benda lah dia ada, pandai koo dia business, maklumlah "lobang" banyak ("lobang" tu maksudnya supplier, ok..jgn ingat lain pulak!!!)... Mula2 dulu mat beli teko maple aladdin, lepas tu tak berapa lama nampak pulak teko maple jenis biasa, lawa juga..terus leer sms talian kecemasan si tasha tu, dan akhirnya berhijrah lah teko2 tu ke pondok hamba....i likeeee!!!!...

Set cawan mulut jahat ni pulak dulu mat cuma ada 4 biji cawan janda, lepas tu jumpa set lengkap, terus beli untuk melengkapkan set (dan selebihnya mat jual), jadi sekarang ni kalau dapat nak cari creamer jug dan sugar pot dia, dan kalau boleh piring kuih juga (boleh tengok set lengkap di blog "kak fauziah")...Keseronokkan memiliki set2 lama ni tak boleh nak digambarkan...pendek kata masa dapat tu, kembang hidung sepanjang hari..tak mo kempis2....dasat kann....

5 comments:

Gee said...

Salam mat.

Memang lawa. Kat mamaheritage ade jual lengkap. Sediakan duit je lah...Btw, 2 piring dah diterima ngan selamat. Tk.

Ummi said...

Mat, xnak kata apa dah..mmg laaa cantiiiiikkk...Tp bila nak tayang almari baru yang penuh dgn pinggan mgkuk nih... :D

kak ina kl said...

salam mat...amboi dah jadi regular customer si tahsya tu ekk..baguslah mcm tu...

makin bertambah jelouslah akak tgk collection kamu...

yatt said...

salam cik mat..memang maple nie koleksi yang sungguh memikat..esp cawan mulut jahat buatannya sungguh kemas kan..saya pun rembat satu teko bulat biasa tu dr tasha..sbb susah tau nak jumpa kat apek..btw cik mat..selamat menyambut ramadhan yang mulia n penuh keberkatan nie..

Welly said...

Malam Cik adik Mat..akak memang tabik juga dgn Mat nie..., tadinya akak tak berapa heran tengok maple nie.., tapi lepas tengok Mat punya sentuhan ini..wah menyesal akak tak rembat kad Amcorp Mall itu hari..
Mat..pada kesempatan ini akak ingin mengucapkan Selamat menyambut bulan Ramdhan yang mulia ini untuk Mat sekelurga besar..semoga kita semua di limpahi rahmatnya...amiiinnn..