Mat Gebu Antique Corner

Wednesday, August 12, 2009

ROSE MERAH - KUNING....

As'laikum semua..minta maaf yea semua, sebab sekarang ni kan ala2 bz leer, gedek sana, gedek sini tau2 dah malam...tu jam nak masukkan n3 baru pun macam very the malass...Jadi faham2 je lah kan. Hari ni mat nak kongsi set yang agak popular jugak lah di kalangan blog2 koleksi pinggan mangkuk dedulu. Set bunga rose merah - kuning. Seperti biasa mat tak delah banyak sangat, cuma ada beberap set cawan yang berlainan potongan badan, dah lah tu "janda" pulak, jadi set2 dalam gambar tu piring dia asalnya bukan lah suami sah bagi mereka tu semua, cuma suami 'angkat" saja..ahak, hambik koo, ada ke suami angkat?....haiyoo ini dunia kan semua benda sudah jadi pelik....Astafirullahhh!!!....

Satu yang bestnya, semalam tah rezeki apa, mat dapat cari ibu mertua baru pada si janda2 itu.. Amacam, ok tak "mak mertua" (teko)..tu...lawa kan. Bunga dia besar dan menyerlah sungguh. Lepas tu isipadu teko tu pun agak besar. Tangkainya yang kukuh dan muncungnya pun gagah perkasa sangat...i likeee!!!.....Kalau lah setiap kali hunting dapat benda2 bes macam ni, mesti kembang hidung ku sebulan...tapi bila nak raya esok dia kembali normal lahhh...hehehe, ok dulu n3 untuk hari ni, jika ada umur panjang kita jumpa lagi nanti...byeee...muahhh!!!!

14 comments:

Anonymous said...

This Very Beautiful

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam Che Mat..
lawanya rose merah kuning ni..ni mmg fave sy..tp koleksi sypun tak cukup lg..teko tu lawanya...kalau ada lebih, jual kat sy la hehe..pattern bunga ni sy panggil wild rose!

azah said...

mak mentua tu ada gayalah, sooo elegant and ala2 suka dera menantu gitu..hehe..akak pun suka wild rose ni..dah ada pinggan tp spt biasa tak ada teko..

shas said...

salam Mat...aduh,cantiknya teko tu,bentuknya pun lawa,bunganya cantik.Bukan sebarangan mak mertua tu,harus taraf datin2,puansri2 ni.kalau ada lebih ,ingat-ingatle akak... .ek

Gee said...

Salam Mat.

Oh itu yang mat katekan semlm nye. Teko nye memang cun. Teko yang akak ade jenis biase saje - bulat..cam mat kot...gurau saje. Nanti bila piringnye dah sampai, akak akan post ye..Ada rim gold dan rim silver.

annie said...

sala mat..

spt biase, akak ni tak de apa utk share...cuma akak suka sgt baca n3 mat...cerita2 mat pasal cawan,piring,pinggan,mangkuk...semua ada kisah tersendiri...mat blh buat novel la...pandai mengarang...

ain said...

shape teko tu pun cantik la cik mat, jrg nmpak!

my passion said...

cawan ada suami angkat takpe cik mat..kalo oghang..susah maa..
tengok koleksi2 mat ni buat akak nostalgia..very the sweet..

esKay said...

matttttttttttt....sampai hati u buat akak merana nengok set tu...huhuuuu

fitty's pinky rose cottage said...

wah che mat, cantek teko tu.. blum pernah jumpa teko shape macam tu. great find! keep up hunting..

saya ada set bunga ni.. satu set complete dgn teko, creamer & sugar bowl, satu lagi set cawan saja.. dan satu lagi.. complete child teaset.. nanti saya share2 dgn che mat ya.

have a great day!

Ummi said...

Mat, cantiklah set ni..susah nk dpt munger camtu..biarlah janda2 pun janda..asal cantik lawo..tp yang si mak mertua tu x garang kan? Baik hati..hehee...cantik jgk..suka tengok! (*mat rajin lg hunting eh..mst dah penuh kat dpur dgn pggan mgkuk lama tuuu.., jgn bg mak Yah fenin2 lalat dah laa) hehee..

rossana said...

cantikla mat...tp mak mertua dia nmpak garang....bunga ni akak ada pinggan lauk jer satu...tunggu mat lego yg ni....he...he...btw, yg deliver brg tu abang mat ke?

zaitgha said...

Mat,

i want the mak mertua tuh ya...fit me very well ha ha ha...pls email me

Chempaqa said...

salam cik mat...waaaaaa..meleleh ayaq ata ..ayaq liuq tgk teko yg bgitu high status...bila lah chemp blh dapt teko camtuh yer...nie kena hunting gila2 nie..