Mat Gebu Antique Corner

Friday, May 14, 2010

TEKO KOTAK ISTIMEWA

Assalammualaikum semua....waaaaa, lama kan mat tak masuk apa2 N3...hahaha, penat ni, baru lepas tebas2 lalang, racun anai2 semua...erkkk..kutu babi pun ada jugaaakk....adehhh, nampak sangat lahhh dah lama tinggal..psttt perasan tak ada nenek tua rambut panjang, berleter2 koo kat aku sebab lama tak update blog.....hehehehe, ok untuk hari ni mat nak share teko kotak istimewa yang sampai baru2 ni...kembang setaman hati guaa beb, maklumlah teko ni kira menjadi rebutan antara akak2..makcik2 dan abang2 (hmmm ke aku sorang je jantan yg berebutkan teko nihh?...) Tapi kan tengok kat gambar dah lawa, bila dpt pegang dan tengok secara langsung, lagi laawaaa i tell u!.. Kalau perhatikan betuk dia betul2 4 persegi dengan bunga seakan2 set Royal Albert siri Lady Carlyle a.k.a LC.. Terima kasih pada Hajjah Mona kerana menyeru2 nama ku diblog nya..jadi mat pun terus buat N3. Pada Kak Mona UK juga terima kasih yeaa, teko ni cunnn, i likeee...jadi kalau ada tu ingat2lah daku disini..kesian, saya tak sampai hati nak rebut2 dengan kaum2 "Lady" ni, nampak tak macho lah kan..ahaks...sabau je aku..


Bentuk dia memang lawa, dan nampak "rare", lagi satu kan yang mat suka, tang kaki dia tu, lawaa koo, nampak anggun gitu. Tutup dia pun 4 segi, nampak mewah dengan bunga2 dan garisan keemasan.... Terbayang pulak, kalau ada cawan dia kan, lepas tu piring dan seterusnya..waaaa sebulan lobang idung kembang...macam pintu gua...lebar jeee...hahaha...

Tapi apa yang penting sekali cop mohor dia, yang ni buat kan mat lagi suka....nampak macam RA, tapi sebenarnya ianya keluaran "J&G Meakin"....wowww..i likeee uu...lena tidur lepas dapat ni, cuma ada sedikit jee yang menyebab kan mat tak tidur lena sangat lepas tu...hmm benda tu biar lah rahsia antara kami.....bila ingat2 pasal tu, terus mood nak soping downn....Ok lah semua, jumpa nanti yea..tak boleh nak janji, takut lepas ni bersawang balik....byeee..i lep u all..muahhh!!

10 comments:

Gee said...

salam mat,

lama betul juga tak wat en3 ttg koleksi mat yang cun2 tu. memang cantik 2 biji cam RA LC. Thanks for sharing.

azah said...

salam mat..lawoooonya..akak suker tenguk, tenguk jer..nak memiliki...kalu ada peluang...bravo2..dah2 la tu menyorok kat belakang kabinet, keluar la buat n3 sekali sekala..rindu kat mat..hehehe

Kak Azzah8 said...

Salam Mat...

baru terubat rasa hati tengok Mat buat n3 ni..kalau tak...nak jumpa Mat kena pi jenguk kat blog masakan Mat..baru leh jumpa...ialah..Mat kan suka masak...mestilah update blog masak tu tiap hari kan... sambil masak update blog, perut pun kenyang...hehehe...

wahhh.........tangkapan kali ini mmg kelassss gitu... jauh mari...diterbangkan dari UK ya...
mmg berbaloi lah kan...

p/s: Cik Mat...akak teramat bz sekarang...lum sempat nak bungkus cawan2 tu..nanti dah siap pack akak gitau ya...

englishvintages said...

salam mat,,terserlah lady nya ye mat,,yg tu biarlah rahsia,,hehehe..
alhamdulillah dah selamat pada mat..

ibuintan said...

salam mat skali kau kelua terangkat habis,
lu memang klassssss la mat...tu sebab rembat pun yang klas2 jugak,
patut pun terbang dr negeri omputih

ezany said...

salam abg mat...waaaa rindunye dgn n3 abg mat....ingtkan dah pencen...huhu...sy pun nyaris2 x pencen, bru nak aktif berblogging blk...
apepun teko abg mat ni mmg cun lg rare..tahniah bang dpt teko meakin cmni...hehehe

jane said...

cantik...klasik;)

Monaliza said...

Salam mat..... kau menyahut seruan ku he he he barulah mencabar cari teko or apa aje, semangat ni.....apa2 pun cunnnnn habis

Shariff64 said...

salam CMG..welcome backkk..nah kau sekali balik ditayang lak teko JG..mana tak dipanah mata2 memandang.
Kalau dah jemu CMG memegang..past2lah kat kawan2.

Ummi said...

Oloolooo..teko kotak ni pun cantik dengan gayanya tersendiri...pasni ko cari teko yang ala berketak2 cam badan kita ni Mat..heheee