Mat Gebu Antique Corner

Saturday, May 15, 2010

"MEM" JANDA ANAK SATU......

Assalammualaikum semua...wawawaaaa...terus meluat nampak tangok tajuk N3..."mem" janda anak satu...tuu dia, tajuk sikit punya gempar, macam kes mahkamah pun ada, ala2 artis kena tangkap basah. Kali ni, mat share 1 biji lagi teko antik dari my dear Kak Mona UK...amacam gojes kan janda tu, sebab apa janda, sebabb, teko ni datang dengan creamer jug sedodon gitu...tu je yang ada, jadi kira dia membawa diri dari tanah Inggeris ke Malaya dengan seorang waris jee..kesian, tak pe lah, dok dalam pondok pak tua yeaa..ko boleh geng dengan ramai janda2 kat sini, tapi maaf leer, janda cina dengan jepun je yang ramai, omputeh punya ada sikit jee...boleh gitu?....dah mula dahh merepek, meraban..tu yang malas nak update...hahahaha.


Teko dia sungguh menawan. Bentuk lonjong dan bahagian bawah berteksture dengan rona biru air laut. Walaupun sepuh emas dia ada yang pudar, tapi pada mat, kesan2 itu akan menambah nilai ke antik an sesuatu barang, alaaa, kat kedai antik tu, mesin jahit yang dah tinggal tengkorak pun depa simpan, dalam almari. Sebelah tu pulak creamer jug sedondon yang datang sekali dengan teko tu...ni pun tak apa nasib boleh dapat rembat, selalunya asyik melepass jeee..yelah kita ni sapa lah kan asyik nak rembat jeee, kalau aku tepuk2 lantai keluar duit, lain lah cerita...


Walaupun bunga dia tak semeriah hari raya, tapi tetap sweet, heran tau, orang inggeris ni kalau buat apa2 nampak lawaa jee, depa ni semua penting kan taste dan kualiti, kalau buat sesuatu tu biar tak lapuk dek zaman. Berdasarkan dari cop mohor bawah creamer jug dan teko tu ada tertulis "Georgian" dan "England"....sah lah kan tu janda omputeh....cukup dulu untuk N3 hari ni, kita jumpa nanti dengan N3 yang lain dan barang yang lain pulakk...salam untuk semua...byeeee!!!..

7 comments:

Ummi said...

Wowwwww..dah tayang dah eh..mmg akak suka teko n bekas creamer tu...cantik kalernya n shape menarik hati akak tau Mat...ko mmg handal memilih teko... ^__^ secantik gelaran yg diberi...ekekee

rafidah said...

syabbas cik mat...gojes giler babas dua beranak ni..sat gi ada la mat duda mana-mana yg nak dtg minang si janda nih..hikhik..

azah said...

salam mat, tu janda berhias tu..memang laku punya, nak pulak species mat salleh, lagila mengancam..apa pulak akak mengarut ni..tapi la mat, apa aja yg mat rembat mesti cantik sangat....ada taste, ada class...

Welly said...

Salam Cik adik matt...

Akak dah tak boleh cakap apa dah...memang cantik tak terkata.....saya suka gelaran K.Azah tu..Janda berhias ...he...he... sebab apa..? memang cantik gilee...apalagi dah masuk rumah matt...Uuuhhh tekedu akak tengok...., gitulah matt jangan lama2 tinggalkan rumah maya nie...sian nanti banyak tumbuh sawang balek...tengoklah sekarang dah bersinar balek....apapun Tahniah Cik adik....setiap sentuhan matt tu menawan kalbu...(mcm berpantun pula..he..he.....:)

azie said...

wow gojesnye si janda tu.. nti msti ade la yg terpikat kt teko tu hehehe

fana said...

Nice!!!!bila agaknye dpt teko mcm tu huhu

~Yatt~ said...

cik mat..
apa sajer teko yang cik mat rembat dari kak mona memang saya kenan..kalau pak bonda dah jemu..meh campak ke sini yeaaaa...hehehe.. ;)